brrrrrrrrrr winter
Door: lieke
Blijf op de hoogte en volg henk en lieke
21 November 2008 | Hongarije, Csemő
Alles goed daar, hier inieder geval wel.
MA Bedankt voor de tijdschriften, kunnen we de hollandse roddels weer updaten.
We hebben gezellige dagen gehad met de jongens, wel wat kort maar heel leuk.
Lekker wat rond gereden in de omgeving, natuurlijk ook naar budapest geweest en lekker met zijn allen in het bos gewerkt.
Het begint hier alwel aardig koud te worden, met nachtvorst, maar overdag schijnt wel lekker de zon en we hebben een goeie kachel die het gehele huis goed warm stookt.
Voor de rest een aantal hollandse stelletjes leren kennen die hier ook definitief wonen, dus we hebben aanspraak genoeg.
Ook heb ik iemand gevonden voor mijn hongaarse lessen, en daar ga ik samen met Ardi heen, zo dat ik de wintermaanden mijn hongaars goed kan bijschaven.
Zaterdag komen onze nederlandse nieuwe rechtstreekse buren over om de laatste zaken hier te regelen, en hun komen definief hier in april wonen, dus we hebben nu 2 stelletjes uit nederland die onze rechtstreekse buren zijn, ja je gaat naar Hongarije maar we lullen alleen maar nederlands, met al die hollandse buren, maar wel lekker makkelijk en we leren veel van elkaar, de ene weet dit weer en de ander heeft weer andere ervaringen opgedaan.
Vandaag visite gehad van mensen die in Nagykoros wonen, die hadden gehoord dat wij uit waalwijk komen, hun dus ook en wonen ong 10 km bij ons vandaan.Wonen nu ongeveer 4jaar definitief hier, en blijken heel veel gemeenschappelijke kenissen te hebben hoe klein is de wereld.
Ja Peter en Joop jullie werden ook herkend, het gaat namelijk over Rob een oude klasgenoot en straatgenoot van jullie uit de Putstraat jullie krijgen de groetjes dus vanuit hongarije van Rob.
Pim en Irma ook de groetjes van Rob, hij mist hier wel het brood van Pim, hier wordt alleen maar kuch verkocht, dus wij bakken allemaal ons eigen brood in de broodbakmachine, maar we waren het erover eens dat een goede bakker in de buurt niet verkeerd zou zijn.
Nou iedereen weer de groetjes uit een nu wel koud Hongarije.
liefs Lieke en Henk
21 November 2008 - 19:01
Harold:
Hallo piepeltjes!
Het doet me deugd dat jullie ook nog winter krijgen ;-)
Ik kan niet wachten tot eind april. De winter weer voorbij en een reisje Csemo in het vooruitzicht!!
Ik heb gehoord dat Hongarije een rijke Romeinse geschiedenis heeft en een prima metaaldetector land is. Die komt dus mee. Eens kijken of er nog verborgen Romeinse schatten op jullie landgoed zijn te vinden!
Groeten vanuit een nat en koud Sprang City!
21 November 2008 - 20:27
Marjolein:
Zal dan maar Gluhwein voor de kerst meenemen ???
23 November 2008 - 07:23
Klaas Bex:
Hallo Lieke en Henk,
Ik lees jullie berichten altijd trouw en ik vind het leuk te horen dat alles goed gaat met jullie. Ik krijg wel de indruk dat er een echte Hollandse enclave wordt gevormd daar bij jullie maar dit kan ook gezellig zijn. Lieke, succes met je Hongaarse les maar jou kennende zal dit wel lukken. Ik ga nu verder met de PCS'sen (Lieke je weet wel wat ik bedoel) want de stapel is nog nooit zo hoog geweest.
Groetjes van mij en van vele oud-collega's en blijf vooral berichtjes schrijven want dit wordt hier zeker gewaardeerd.
Klaas
24 November 2008 - 09:23
Marc:
Nachtvorst? Wa is da? ;) Groetjes vanuit Sumatra, morgen naar Jakarta. Nog steeds ruim 30 graden hier, ook 's nachts. Ook saai hoor, mis de seizoenen!
Liefs,
Pavla & Marc -
25 November 2008 - 21:09
Robert:
Hey jullie,
Hoe is het in de kou? Hier noemen we kou -2°C...Hoe zit dat bij jullie?
Ik wilde je even vertellen dat het houten fietsje dat je nog voor Guus hebt gekocht 1.5 jaar geleden, uitstekend gebruikt wordt en al flink aan het slijten is...ook de rammel-aap is inmiddels kapot geknuffeld.
Hoe bevalt het in Hongarije? Zijn ze daar allemaal hungry ;-). En hoe staat het met de BV?
Ik hoor graag van jullie,
Robert -
27 November 2008 - 20:38
Marielle Jan & Iris:
Hoi,
Winter in Hongarije!!
Winter in Helmond, afgelopen zondag een pak sneeuw, echte die ook nog bleef liggen van 10 cm. Konden ons weer eens lekker ouderwets uitleven met sneeuwballen gevechten.
Grappig er was een verkeersalarm voor de volgende dag uitgegaan
Heel nederland natuurlijk weer op z'n kop, was er geen sneeuw meer maar ook geen maandagochtend files!!!!
Half nederland boos worden vast vragen over gesteld in de 2e kamer,ha,ha
Je leest het er is nog niets veranderd in Nederland nog steeds oeverloos gezeur over niets.
Kunnen jullie eens wat foto's plaatsen van het dorp en de omgeving enzo.
Veel liefs
Jan, Marielle en Iris